Zwembadrobots: automatische reiniging van het zwembad

Als zwembadbezitter is het bekend dat je zwembad regelmatig gereinigd dient te worden. Dit kost tijd. Maak het jezelf gemakkelijk en koop een zwembadrobot! Een zwembadrobot is een apparaat dat in staat is de bodem (en sommige modellen ook de wanden) van het zwembad zelfstandig schoon maken. Zo ben jij niet langer tijd kwijt aan de reiniging van jouw zwembad. Alle zwembadrobots uit ons assortiment kunnen uitkomst bieden voor het reinigen van jouw zwembad. Afhankelijk van jouw wensen bieden wij o.a. zwembadrobots van de bekende merken Label BlueDolphin, Zodiac en AstralPool  aan.

 1. Meest Verkocht
  Dolphin zwembadrobot E20

  Dolphin zwembadrobot E20

  Speciale prijs € 795,00 Normale prijs € 1.149,00
  Op werkdagen vóór 14:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Beste Deal
  Dolphin Filter cartridges fijn filter, 70 micron. Set van 4

  Dolphin Filter cartridges fijn filter, 70 micron. Set van 4

  Speciale prijs € 59,00 Normale prijs € 99,00
  Op werkdagen vóór 14:30 uur besteld, volgende dag in huis
 3. Nieuw in Collectie
  Zwembadrobot | Gré Kayak Future Zwembadrobot | Gré Kayak Future

  Zwembadrobot | Gré Kayak Future

  Speciale prijs € 895,00 Normale prijs € 1.195,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

Waarom een zwembadrobot?

Kies voor een zwembadrobot wanneer jij niet de tijd hebt om zelf je zwembad te reinigen of puur om het gebak dat een zwembadreiniger biedt. Afhankelijk van het type zwembadrobot is deze in staat de wand, de bodem en de waterlijn van jouw zwembad eenvoudig te reinigen. Een zwembadrobot beschikt over een intern filtersysteem, waardoor deze niet op de zwembadinstallatie zelf aangesloten hoeft te worden. Het vuil dat de zwembadrobot opzuigt komt in de robot zelf terecht en niet in je fitlervat. Ook is een zwembadrobot in staat het meest voorkomende vuil in jouw zwembad op te ruimen: zand en bladeren in jouw zwembad zijn verleden tijd. Voortaan wordt het zwembad voor jou gereinigd binnen 2 uur. Het enige wat je  nog hoeft te doen is de zwembadrobot plaatsen in jouw zwembad.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een zwembadrobot?

Welke zwembadrobot voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van enkele factoren. Deze factoren zetten wij graag voor je op een rij:

Factor 1: de zwembadgrootte

Wat is de oppervlakte van jouw zwembad? Met deze factor moet rekening worden gehouden, zodat de lengte van de kabel kan worden afgestemd met de grootte van jouw zwembad.Bij een juiste kabellengte kan iedere hoek van het zwembad in voldoende mate worden gereinigd door de zwembadrobot. Wij adviseren om de transformator aan de kopse kant van het zwembad te plaatsen en de robot aan de overkant in het water te laten zakken. Je bent er nu zeker van dat het apparaat voldoende kabel heeft om zijn werk te kunnen doen.

Factor 2: het type zwembadrobot

Wil je graag dat zowel de bodem als alle wanden van het zwembad worden gereinigd? Of wil je dat ook de waterlijn van jouw zwembad wordt schoongemaakt? Deze wensen bepalen welk type zwembadrobot geschikt is voor de reiniging van jouw zwembad. Op onze website kun je d.m.v. de keuzefilters een weg bepalen tussen ons aanbod. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

Factor 3: bediening van de zwembadrobot

Wil jij de luxe van een applicatie op de smartphone ofzelfs besturing via de afstandbediening? Zo kun jij namelijk eenvoudig de zwembadrobot naar de gewenste plek sturen. Iedeaal als je bezoek verwacht en je zwembad snel schoon wil hebben. Ook zijn sommige zwembadrobots uitgerust met een weektimer. Deze kun je naar wens instellen. Met een weektimer kan de robot een speciaal programma volgen, zodat de robot op een bepaald moment automatisch begint met de reiniging van jouw zwembad. De mate van luxe die jij nodig acht bepaalt welke zwembadrobot bij jou past.

Een zwembadrobot kopen bij ZwembadCompleet

Wij van ZwembadCompleet begrijpen dat de aanschaf van een zwembadrobot gepaard gaat met advies van deskundigen. Het aanschaffen van een zwembadrobot is immers niet een dagelijkse bezigheid. Graag helpen wij jou verder met de aanschaf van een zwembadrobot, zodat deze perfect aansluit bij jouw wensen! Neem gerust telefonisch contact met ons op via 085 –483 54 50.