Zwembadreiniging: hoe blijft jouw zwembad in uitstekende conditie?

Wanneer je veel zwemplezier wilt blijven ervaren, is het belangrijk jouw zwembad schoon te houden. Het schoonmaken van een zwembad kan worden ervaren als een vervelende en tijdrovende klus, maar met het gebruik van de juiste hulpmiddelen hoeft dit niet het geval te zijn. Benieuwd hoe ook jij jouw zwembad voldoende gereinigd kunt houden? Bekijk ons uitgebreide assortiment en vraag gerust om advies.

 1. Meest Verkocht
  Reinigingsborstel 45cm voor zwembadwanden

  Reinigingsborstel 45cm voor zwembadwanden

  Speciale prijs € 5,95 Normale prijs € 9,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Beste Deal
  Schuurborstel met handgreep

  Schuurborstel met handgreep

  Speciale prijs € 2,95 Normale prijs € 5,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 3. Nieuw in Collectie
  Toucan starter kit

  Toucan starter kit

  € 12,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

Zichtbaar vuil? Verleden tijd!

Als zwembadeigenaar ontkom je vrijwel niet aan het zichtbare vuil dat in het zwembad terecht kan komen. Denk bij dit type vuil aan bladeren en takjes. Toch kan dit type vuil eenvoudig verwijderd worden. Wij raden je aan gebruik te maken van oppervlakte schepnetten om drijvend vuil van het wateroppervlak weg te halen. Wanneer ook de bodem of wand van het zwembad vervuild is, raden wij aan gebruik te maken van borstels en bodemschepnetten. De borstels zijn in staat zowel de waterlijn als de zwembadwanden te reinigen. De bodemschepnetten kunnen worden gebruikt voor het weghalen van het vuil dat zich op de bodem van het zwembad bevindt. Aan deze borstels, schepnetten en andere hulpmiddelen kunnen telescopische stelen worden bevestigd. Hierdoor kunnen ook de zwembaden van groter formaat zonder moeite worden schoongemaakt. Deze telescopische stelen kunnen de reikwijdte van de borstels en schepnetten aanzienlijk vergroten.

Zwembadreiniging: verwijder fijn vuil

Het fijne vuil, zoals zand, kan eenvoudig verwijderd worden uit een zwembad door gebruik te maken van een stofzuiger. Deze zwembadstofzuiger wordt aangesloten op een zwembadpomp en kan gemakkelijk het fijne vuil, zoals zand en gras, opzuigen van de bodem. De stofzuigervoeten kunnen op de telescopische steel worden bevestigd. Deze stofzuigervoeten zorgen voor het losmaken van het fijne vuil van de bodem, waarnaar deze opgezogen worden. Vervolgens moeten stofzuigerslangen worden toegevoegd in combinatie met de stofzuigervoeten. Deze dienen als verlengstuk van de zwembadstofzuiger zelf. Kies bij een groter formaat zwembad altijd voor een langere stofzuigerslang. Zo kan het gehele zwembad grondig worden gereinigd. Op zoek naar meerdere reinigingsproducten? Dan raden wij de aanschaf van onze complete onderhoudssets aan, want dit is voordeliger in de aanschaf.

Zwembadreiniging met chemicaliën

Om het zwembad voor langere tijd in goede conditie te houden, raden wij aan gebruik te maken van diverse reinigingsproducten. Jouw zwembad kan namelijk ook vies worden door kalkaanslag of door vorming van roest. De folie- en linerreinigers uit ons assortiment zorgen voor het verwijderen van dit hardnekkige vuil. Deze reinigers verwijderen eventuele aanslag van algenen andere vlekken die ontstaan op de wanden van jouw zwembad. Tijdens de reiniging van jouw zwembad kun je er voor kiezen enkele reinigingsvloeistoffen toe te voegen. Deze reinigingsvloeistoffen zorgen onder andere voor het verwijderen van vettige aanslag op de waterlijn van jouw zwembad. In ons assortiment worden ook enkele accessoires aangeboden die kunnen helpen bij het reinigingsproces. Denk hierbij aan filterreiniger tabletten of schoonmaak sponzen.

Zwembadreiniging bij ZwembadCompleet

Door de vele mogelijkheden aan zwembadreiniging begrijpen wij dat het moeilijk kan zijn de juiste reinigingsproducten te kiezen voor jouw zwembad. Je wilt immers ook jouw zwembad schoon houden met de reinigingsproducten die geschikt zijn. Tijdens deze keuze staan onze experts van ZwembadCompleet jou graag te woord. In ons assortiment zijn voldoende reinigingsproducten aanwezig voor ieder type zwembad. Vanaf nu is een vervuild zwembad verleden tijd!