Zwembadreiniging: hoe blijft jouw zwembad in uitstekende conditie?

Wanneer je veel zwemplezier wilt blijven ervaren, is het belangrijk het zwembad schoon te houden. Dankzij vernieuwende technieken is het reinigen van een zwembad niet langer een tijdrovende en vervelende klus. Benieuwd hoe ook jij jouw zwembad voldoende gereinigd kunt houden? Onze experts van ZwembadCompleet willen graag laten weten hoe ook jij af kunt komen van een vervuild zwembad.

Grof vuil? Verleden tijd!

Als zwembadeigenaar ontkom je vrijwel niet aan het grof vuil dat in het zwembad terecht kan komen. Denk bij dit grof vuil aan bladeren en takken van een boom. Toch kan dit grof vuil eenvoudig verwijderd worden. Wij raden je aan gebruik te maken van schepnetten om grof vuil van het wateroppervlak weg te halen. Wanneer ook de bodem of wand van het zwembad vervuild is, raden wij aan gebruik te maken van borstels. Deze borstels zijn in staat zowel de waterlijn als de zwembadwanden te reinigen. Door aan deze borstels telescopische stelentoe te voegen, kunnen ook de zwembaden van groter formaat zonder moeite worden schoongemaakt. Deze telescopische stelen kunnen de reikwijdte verlengen voor zowel de borstels als de zwembadstofzuigers.

Zwembadreiniging: verwijder fijn vuil

Het fijne vuil uit een zwembad kan eenvoudig verwijderd worden door gebruik te maken van een stofzuiger. Deze zwembadstofzuiger wordt aangesloten op een zwembadpomp en kan gemakkelijk het fijne vuil, zoals zand en gras, opzuigen van de bodem. De stofzuigervoeten kunnen op de stofzuiger worden aangesloten. Deze zorgen voor het losmaken van het fijne vuil van de bodem, waarnaar deze opgezogen worden. Ook kunnen verschillende soorten stofzuigerslangen worden toegevoegd aan de stofzuiger. Deze dienen als verlengstuk van de zwembadstofzuiger zelf. Kies bij een groter formaat zwembad altijd voor een grotere stofzuigerslang. Zo kan het gehele zwembad grondig worden gereinigd. Wanneer jij zowel het grof als fijn vuil wilt verwijderen uit jouw zwembad, raden wij onze complete onderhoudssetsaan. In deze onderhoudssets zijn de belangrijkste hulpmiddelen voor de reiniging van jouw zwembad inbegrepen en berg je deze hulpmiddelen tegelijkertijd netjes op.

Zwembadreiniging met chemicaliën

Om het zwembad voor langere tijd in goede conditie te houden, raden wij aan gebruik te maken van reinigingschemicaliën. Jouw zwembad kan namelijk ook vies worden door kalkaanslag of door vorming van roest. De folie- en linerreinigers uit ons assortiment zorgen voor het verwijderen van dit hardnekkige vuil. De linerreinigers die wij aanbieden verwijderen eventuele aanslag van algen en andere vlekken die ontstaan op de wanden van jouw zwembad. De folie zorgt voor het waterdicht houden van jouw zwembad en draagt bij aan de handhaving van de kleur van het zwembadwater. Ook kan tijdens het reinigen van jouw zwembad enkele reinigingsvloeistoffen worden toegevoegd. Zo blijven zowel de bodem als de andere wanden van jouw zwembad stralend schoon. Voor een perfecte reiniging van jouw zwembad bieden wij in ons assortiment ook enkele accessoiresaan. Deze accessoires, zoals filterreinigers en filterzakjes, zorgen ervoor dat het vuil aanwezig in jouw zwembad voldoende opgevangen wordt.

Zwembadreiniging bij ZwembadCompleet

Door de vele mogelijkheden aan zwembadreiniging begrijpen wij dat het moeilijk kan zijn de juiste reinigingsproducten te kiezen voor jouw zwembad. Je wilt immers ook jouw zwembad schoon houden met de reinigingsproducten die geschikt zijn. Tijdens deze keuze staan onze experts van ZwembadCompleet jou graag te woord. In ons assortiment zijn voldoende reinigingsproducten aanwezig voor ieder type zwembad. Vanaf nu is een vervuild zwembad verleden tijd!

 1. Meest Verkocht
  Kokido Telsa 15 oplaadbare SPA stofzuiger

  Kokido Telsa 15 oplaadbare SPA stofzuiger

  Speciale prijs € 99,00 Normale prijs € 119,00
  1-3 werkdagen levertijd
 2. Beste Deal
  Borstel waterlijn

  Borstel waterlijn

  Speciale prijs € 2,50 Normale prijs € 4,50
  1-3 werkdagen levertijd
 3. Nieuw in Collectie
  Elektrische zwembadreiniger

  Elektrische zwembadreiniger

  Speciale prijs € 159,00 Normale prijs € 179,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis