Zwembadpompen en zwembadfilters van ZwembadCompleet

Het zwembad gedurende het gehele jaar schoon houden: dat is de wens van iedere zwembadeigenaar. Schoon zwembadwater zorgt immers voor een betere zwemervaring voor iedereen. Voor het schoon houden van het zwembad biedt ZwembadCompleet de beste oplossingen: het gebruik van zwembadpompen en zwembadfilters. In combinatie met een goede waterbehandeling is er geen enkele kans voor vervelende algen, bacteriën en schimmels in jouw zwembadwater.

 1. Meest Verkocht
  Zwembadpomp AquaPlus Pro 5m3/h

  Zwembadpomp AquaPlus Pro 5m3/h

  Speciale prijs € 339,00 Normale prijs € 359,00
  1-3 werkdagen levertijd
 2. Beste Deal
  Pentair zwembadpomp Intelliflo Whisperflo variabel

  Pentair zwembadpomp Intelliflo Whisperflo variabel

  Speciale prijs € 1.199,00 Normale prijs € 2.195,00
  Op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, volgende dag in huis
 3. Nieuw in Collectie
  Zodiac MS 530 zandfilter | 10,2m³/u is eenvoudig te onderhouden

  Zodiac MS 530 zandfilter | 10,2m³/u

  € 549,00
  1-3 werkdagen levertijd

Uitgebreid assortiment aan zwembadpompen

Een zwembadpomp is een onmisbare schakel in het proces om jouw zwembadwater in topconditie te houden. Het water wordt helder en schoon gehouden doordat het water door een zwembadfilter wordt gepompt door middel van een zwembadpomp. Hierbij blijven de vuildeeltjes in het filter achter en wordt het zwembadwater gereinigd. In het assortiment van ZwembadCompleet worden veel verschillende soorten zwembadpompen aangeboden. Voor het kiezen van de zwembadpomp die bij jouw zwembad past, zijn enkele factoren bepalend. Hierbij zijn belangrijke factoren de oppervlakte en de inhoud van jouw zwembad. Hoe groter jouw zwembad, hoe meer zwembadwater aanwezig is en hoe hoger de capaciteit van jouw zwembadpomp moet zijn. Een zwembadpomp met een hogere capaciteit kan immers een groter oppervlakte aan water per uur verplaatsen. De volgende factoren zijn ook bepalend voor de aanschaf van een zwembadpomp:

 • Wil jij graag een zwembadpomp die geen geluid maakt tijdens het rondpompen van het water? Kies dan voor een zwembadpomp met een stille werking;
 • Beschikt jouw zwembad over zoutelektrolyse? Kies dan voor een zwembadpomp die ook geschikt is voor zwembaden met zoutelektrolyse. De pomp moet hiervoor zoutbestendig zijn; 
 • Moet jouw zwembadpomp zelfaanzuigend zijn? Wanneer een zwembadpomp in het zwembadwater wordt geplaatst, is het zelfaanzuigend zijn van een zwembadpomp geen vereiste. Wordt jouw zwembadpomp boven het waterniveau geplaatst? Dan is een krachtigere zwembadpomp benodigd die tevens zelfaanzuigend is. 

Ben jij op zoek naar een pomp die het waterniveau van jouw zwembad eenvoudig en snel kan verlagen? Dan raden wij de aanschaf van een dompelpomp aan. De dompelpompen van ZwembadCompleet zijn geschikt voor schoon of vies zwembadwater. Zou jij graag advies willen over de aanschaf van de zwembadpomp die uitermate geschikt is voor jouw zwembad? Onze klantenservice geeft jou graag advies!

Zwembadfilters bij ZwembadCompleet

Zwembadfilters zijn essentieel voor het schoonhouden van jouw zwembadwater. De zwembadfilters van ZwembadCompleet verzorgen de filtering door de aanwezige vuildeeltjes uit het water te vissen. Deze filtering wordt mede mogelijk gemaakt door de zwembadpomp die het water in beweging brengt, waardoor alle vuildeeltjes de filtering passeren. Voor het filteren van jouw zwembadwater kan worden gekozen voor verschillende typen filtermateriaal. Een veel voorkomend filtermateriaal is filterzand, omdat dit het goedkoopste filtermateriaal is. Dit filtermateriaal wordt in de zandfilter geplaatst: dit is het centrale onderdeel van het filtersysteem. Door middel van een zwembadpomp wordt het water door het filterzand van de zandfilter geperst, waardoor zelfs de fijnere vuildeeltjes achterblijven in het filterzand. Als filtermateriaal kan ook worden gekozen voor filtratie glas: dit is het milieuvriendelijke alternatief voor filterzand. De levensduur is tevens aanzienlijk langer dan die van filterzand, namelijk 25 jaar in plaats van maximaal 8 jaar. Over het algemeen kan het filtratie glas ook worden gebruikt in de zandfilters. Ook kan bij ZwembadCompleet gekozen worden voor complete filtersets voor zwembaden, waarbij complete pakketten worden aangeboden met daarin een zelfaanzuigende zwembadpomp, een filtervat en eventueel bijbehorend filterzand. Tevens worden deze complete sets geleverd met de benodigde koppelstukken, waardoor jij direct gebruik kan maken van jouw zwembadpomp en filter in één!

Zwembadbesturingen vergemakkelijken zwembadonderhoud

ZwembadCompleet heeft natuurlijk ook verschillende typen zwembadbesturingen in het assortiment, zodat het onderhouden van jouw zwembad nog eenvoudiger wordt. In het assortiment kunnen meerdere soorten filterbesturingen worden gevonden. Deze besturingskasten verzorgen geheel automatisch en veilig het filtersysteem van jouw zwembadwater. Tevens biedt ZwembadCompleet in het assortiment antivries apparaten aan, zodat het zwembad en haar leidingen niet bevriezen in de winter. Natuurlijk worden in het assortiment ook tijdschakelingen aangeboden, die ervoor zorgen dat jouw zwembadpomp op bepaalde tijdstippen automatisch start en stopt.