De skimmer als basis voor schoon en zuiver zwembadwater

Een skimmer is een zeer belangrijk onderdeel van een zwembad. Een zwembadskimmer zorgt er namelijk voor dat het water wordt afgeroomd naar je technische ruimte. De meeste skimmers zijn voorzien van een filtermandje waarin het grove vuil zoals takken en bladeren wordt opgevangen. Het is erg belangijk om dit mandje vrij te houden van afval zodat het zwembadwater goed door kan stromen naar je filterinstallatie. Zorg ervoor dat er voldoende skimmers in je zwembad gemonteerd worden. Het aantal is afhankelijk van het aantal m³ zwembadwater. We adviseren je om per 40m³ water minimaal 1 skimmer te monteren.

30 Artikelen |

Aflopend sorteren
 1. Weltico Skimmer A200 Wit

  Weltico Skimmer A200 Wit
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 2. Hayward SP3111 skimmer breed wit

  Hayward SP3111 skimmer breed wit Hayward SP3111 skimmer breed wit
  Speciale prijs € 129,00 Normale prijs € 169,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 3. Splash-X skimmerset compleet

  Splash-X skimmerset compleet
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 49,95
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 4. Weltico Skimmer A400 Wit

  Weltico Skimmer A400 Wit
  Speciale prijs € 79,00 Normale prijs € 119,00
  1-2 werkdagen levertijd
 5. Skimmer + inspuiter wit

  Skimmerset compleet
  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 59,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis
 6. Aquareva skimmer breedbek | wit

  Aquareva skimmer breedbek | wit
  € 139,00
  Op werkdagen vóór 15:30 uur besteld, volgende dag in huis

30 Artikelen |

Aflopend sorteren

Drijvend vuil in je zwembad afvoeren

Vuil dat in je zwembad terecht komt verpest het genot van een frisse duik. Een zwembad dat niet schoon is nodigt niet uit om te zwemmen. Helaas ontkom je er bij een buitenzwembad niet aan om je bad regelmatig te reinigen en te ontdoen van drijvend vuil. In een zwembad dient ten alle tijden één of meerdere skimmers gemonteerd te zijn. Dit kunnen eenvoudige plug-play-skimmers zijn maar vaak zien we mooie skimmers die ingemetseld zijn in de zwembadwand.  Bladeren, takjes en insecten drijven vaak op het water. Na verloop van tijd zakken deze verontreinigingen naar de bodem van je bad. Als je skimmer echter zijn werk goed kan doen kun je al veel vuil automatisch opvangen. De skimmer zorgt ervoor dat je zwembadwater wordt afgevoerd en vaak al een eerste filtering krijgt.

Hoe werkt een skimmer in je zwembad?

De zwembadskimmer is vaak gemaakt van kunststof (ABS) en heeft naast een aanvoer ook een afvoer. Daar tussen in is een skimmermand gemonteerd waar het grovere vuil (haren, bladeren, insecten) opgevangen wordt. Dit mandje dien je regelmatig te reinigen zodat het water goed kan blijven stromen. Het vuil dat nog door het skimmermandje gaat wordt opgevangen door de zwembadpomp en zwembadfilterinstallatie. 

Waar plaats je de zwembadskimmer?

Zorg ervoor dat je de skimmer(s) monteert op een plek waar deze de meest wind opvangt. Ook de instroom (inspuiters) van het water in je zwembad dien je tegenover de skimmers te monteren. Hierdoor krijg je stroming dat allemaal bijdraagt dat drijvend vuil zo snel mogelijk in je skimmer terecht komen. Een vuistregel die je aan kunt houden: plaats voor iedere 30-40m³ water één skimmer. Het water in de skimmer dient minimaal halverwege de opening te staan. De zwembadpomp moet vanuit de skimmer alleen maar water aangevoerd krijgen en geen lucht. Dus hoe meer water er in de skimmer staat hoe beter het is.

Verschillende zwembaden, verschillende zwembadskimmers

Skimmers zijn er in veel verschillende maten en modellen. Skimmers voor opzetbaden tot hoogwaterlijn skimmers op dezelfde kleur als je zwembadfolie. De mogelijkheden zijn erg divers. neem gerust contact met ons op voor advies en bij het maken van een goede keuze uit het assortiment van ZwembadCompleet.