Testsets voor zwembaden: de 3 varianten

Blog testsets voor zwembaden

Testsets voor zwembaden zijn er in meerdere varianten. Er zijn relatief eenvoudige sets die slechts één waarde meten, maar er zijn ook testsets die meerdere waarden van het water meten. Hierbij valt te denken aan het meten van de koper-, alkaliteit- en pH-waarde. Het is belangrijk om altijd zeker te kunnen zijn van de goede kwaliteit van het zwemwater. Het zwemmen en waterplezier moet natuurlijk wel gezond zijn! ZwembadCompleet, initiatief van CompleetShops, geeft je inzicht in de 3 beste soorten testsets voor zwembaden.

1. Handmatige testsets voor zwembaden

Natuurlijk zijn er tegenwoordig heel veel zaken gedigitaliseerd. Ook het meten van waarden kan in deze tijd volledig digitaal. Toch adviseren wij om de waardes van het zwemwater ook eenmaal per week te controleren met een handmatige testset. Er zijn verschillende handmatige testsets voor zwembaden beschikbaar in ons assortiment. Kies voor het gebruik van vloeistof, voor een pillensetje of teststrips. Uiteindelijk gaat veiligheid altijd voor alles. De handmatige testsets voor zwembaden bieden een optimale betrouwbaarheid. 

teststrips zwembad

2. Digitale testsets voor zwembaden

digitale tester

We noemden het hiervoor al even: er zijn natuurlijk ook digitale oplossingen om de waarden te meten. De waterkwaliteit kan snel veranderen, zeker bij intensief gebruik van een zwembad, zoals in de zomer. In dit geval is het aan te raden om drie tot vier maal per week een test uit te voeren. De digitale testsets voor zwembaden zijn dan ideaal te gebruiken. Ze geven je snel inzicht. Binnen onze collectie kun je diverse digitale oplossingen vinden voor het nauwkeurig meten van de waarden.

3. Testsets voor zwembaden via de smartphone

Het kan nog een stapje innovatiever. Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van testsets met app. Deze testsets voor zwembaden werken in de meeste gevallen met strips. Je kunt gebruik maken van je tablet of smartphone voor deze testsets. De meest uitgebreide sets meten veel verschillende waarden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan cyaanzuur, koper, chloor, alkaliteit en natuurlijk de pH-waarde. Zie je dat één of meerdere waarden afwijken? Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Ook voor deze producten kun je natuurlijk uitstekend in onze webwinkel terecht.

teststrips met app

Welke testsets voor zwembaden zijn het best?

Alle testsets voor zwembaden die je in ons assortiment aantreft zijn van uitstekende kwaliteit en bieden je een betrouwbaar resultaat. Het is dan ook vooral belangrijk om je keuze af te stemmen op jouw specifieke zwembad en je persoonlijke voorkeuren. Vind je het lastig om een keuze te maken en heb je meer informatie of advies nodig? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij vertellen je graag vrijblijvend meer over de diverse testsets voor zwembaden die je bij ons online kunt bestellen.