Zwembad verwarming kopen: 4 opties uitgelicht

blog Zwembad verwarming online bestellen

Zwembad verwarming kopen kan natuurlijk uitstekend bij ZwembadCompleet. Als onderdeel van CompleetShops bieden wij altijd een zeer compleet assortiment online. Wil je zwembad verwarming kopen, dan heb je bij ons de keuze uit 4 verschillende varianten, namelijk:

 

  • Warmtepompen
  • Zonnecollectoren
  • Elektrische verwarmingen
  • Warmtewisselaars

 

Natuurlijk vertellen wij je meer over deze 4 soorten, zodat jij zelf een bewuste keuze kunt maken als je zwembad verwarming wilt kopen.

 

1. Warmtepompen

Warmtepompen zijn er in diverse varianten en verwarmen het zwembad door warmte te onttrekken aan de buitenlucht. Je kunt bij onze warmtepompen de specifieke productspecificaties vinden, zodat je precies kunt zien hoe een variant precies werkt. Zo zijn er modellen die werkzaam zijn vanaf een buitentemperatuur vanaf 8°C en geschikt voor zwembaden met een afmeting tot maximaal 15 kubieke meter, terwijl andere modellen weer andere standaarden aanhouden. Diverse modellen zijn toepasbaar voor zowel inbouwzwembaden als opzetzwembaden. Ze werken allemaal op elektriciteit. Een erg belangrijk onderdeel van een warmtepomp is de COP-waarde. Hoeveel rendement geeft een warmtepomp voor iedere euro (of KW) die je er aan energie instopt. Hoe hoger de Cop waarde met een lage buitentemperatuur hoe energiezuiniger deze is. 

 

2. Zonnecollectoren

Wil je zwembad verwarming kopen die het zwembad verwarmt door gebruik te maken van de warmte van de zon? Dan kies je voor de zonnecollectoren. Dit is de goedkoopste manier om je zwembad goed te verwarmen. De warmte van de zon wordt opgevangen en effectief overgebracht om het zwembadwater te verwarmen. Ook zonnecollectoren zijn er in diverse varianten. Kies je bijvoorbeeld voor de zogenaamde solarbollen? Dan geldt in de meeste gevallen dat je er één per 6 kubieke meter zwembadwater dient te plaatsen. Vanzelfsprekend staat dit bij het product vermeld.

Zwembad verwarming kopen blog

 

3. Elektrische verwarmingen

Je kunt uiteraard ook een elektrische zwembad verwarming kopen, met een elektrische warmtewisselaar. Deze verwarmingen zijn voorzien van een thermostaat, waardoor je precies kunt instellen hoe warm je het zwembadwater wilt hebben. Het systeem van de elektrische verwarmingen voor zwembaden is goed te vergelijken met het systeem van oudere waterkokers, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spiraal om water te verwarmen.

 

4. Warmtewisselaars

Wil je zwembad verwarming kopen die zorgt voor een supersnelle verwarming van je zwembad? Dan is een warmtewisselaar een goede optie. De warmtewisselaar wordt vaak gecombineerd met de bestaande CV-ketel, maar het is ook mogelijk om deze aan te sluiten op een boiler, op zonnepanelen of een warmtepomp.

 

Online goede zwembad verwarming kopen

Bij ZwembadCompleet kun je de zwembad verwarming kopen die goed bij jouw wensen én bij je zwembad past. Bestel eenvoudig online tegen scherpe prijzen. Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Dan staat onze klantenservice voor je klaar. Wij adviseren je graag als jij zwembad verwarming wilt kopen in onze webwinkel.