Wat is de COP waarde van een zwembadwarmtepomp?

Blog Cop waarde warmtepomp voor zwembaden

De COP waarde van een zwembadwarmtepomp is belangrijk om in de gaten te houden wanneer je een nieuwe pomp wilt gaan kopen voor het opwarmen van je zwembad. Er zijn verschillende soorten zwembadwarmtepompen te koop en iedere variant heeft een eigen COP waarde. ZwembadCompleet, initiatief van CompleetShops, vertelt je meer over de COP waarde van zwembadwarmtepompen. Wil je direct een goede zwembadwarmtepomp kopen? Dan biedt ons online assortiment je zeker wat je zoekt.

De COP waarde zegt veel over de energiezuinigheid van een zwembadwarmtepomp

COP staat voor Coefficient of Performance. Dit betekent eigenlijk dat de COP waarde van een zwembadwarmtepomp aangeeft in hoeverre de pomp efficiënt is. De verhouding tussen de opgewekte warmte en de daarvoor verbruikte energie wordt dus aangegeven met de COP waarde van de zwembadwarmtepomp. Hoe lager de COP waarde, hoe minder efficiënt de pomp werkt. Ga je voor energiezuinigheid? Dan kies je dus voor een zwembadwarmtepomp met een zo hoog mogelijke COP waarde.

Hoe reken je met de COP waarde van de zwembadwarmtepomp?

Het is altijd verstandig om goed te letten op de COP waarde van een zwembadwarmtepomp wanneer je een nieuwe pomp aanschaft. Wil je bij ons een zwembadwarmtepomp kopen, dan kun je de COP waarde vinden bij de productspecificaties. Hierbij zie je dat de efficiëntie anders is bij een hoge buitentemperatuur dan bij een lage buitentemperatuur. Wanneer het buiten warmer is, dan wordt er immers minder energie verbruikt voor de opwarming. Stel dat er sprake is van een COP waarde van 5, dan zegt dit dat er 5 kilowatt warmte wordt opgewekt met 1 kilowatt verbruik. Koop je bijvoorbeeld een ECO+12 zwembadwarmtepomp? Dan is de COP waarde 3,7 bij 15 graden Celsius en 5,2 bij 26 graden Celsius. In dit laatste geval wordt er dus per kilowatt verbruik meer dan 5 kilowatt warmte opgewekt.

De COP waarde is bij iedere zwembadwarmtepomp anders

cop waarde zwembadwarmtepomp

De ene zwembadwarmtepomp is duurzamer dan de andere. Dit heeft natuurlijk met meerdere factoren te maken. Het is daarom belangrijk om altijd goed te kijken naar de COP waarde van de gewenste zwembadwarmtepomp. Is deze hoog genoeg om aan jouw wensen te voldoen? Een groot deel van de zwembadwarmtepompen is efficiënt vanaf 15 graden Celsius buitentemperatuur, maar er zijn er ook bij die al starten bij 10 graden Celsius. Hoe kouder het buiten is, hoe meer energie er verbruikt moet worden voor het opwarmen. Bij ZwembadCompleet kun je diverse zwembadwarmtepompen kopen van gerenommeerde merken, zoals Splash-X, Fairland, Calorex, Pool Improve en ComfortPool. Wij hebben bij al onze zwembadwarmtepompen de COP waarde vermeld.

Eenvoudig online een goede zwembadwarmtepomp kopen

Je kunt bij ons eenvoudig en voordelig een goede zwembadwarmtepomp kopen van een goed merk. Wij staan garant voor de uitstekende kwaliteit van alle beschikbare varianten binnen ons assortiment. Bestel direct de gewenste zwembadwarmtepomp online en wij zorgen voor een snelle bezorging. Wil je eerst meer weten over de zwembadwarmtepompen uit ons assortiment, of over de COP waarde? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.