Waar plaats je een zwembadwarmtepomp?

Waar plaats je een zwembadwarmtepomp?

Een zwembadwarmtepomp is ideaal om je zwemwater altijd op een aangename temperatuur te hebben als je even lekker een baantje wilt trekken. Veel mensen die een zwembadwarmtepomp kopen vragen zich af wat nu de beste plek is voor het plaatsen van de nieuwe zwembadwarmtepomp. ZwembadCompleet, onderdeel van CompleetShops, vertelt je hier graag meer over. Wil je direct een goede zwembadwarmtepomp kopen? Dan ben je in onze webwinkel natuurlijk van harte welkom.

Gemak met betrekking tot het plaatsen van de zwembadwarmtepomp

Waar je op de eerste plaats rekening mee wilt houden is het gemak. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een zwembadwarmtepomp geluid maakt. We hebben het niet over echte herrie, maar je hoort de pomp wel. Het kan daarom vervelend zijn als de pomp zich dichtbij je terras bevindt. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook niet de hele dag tegen de zwembadwarmtepomp aankijken, dus is het goed om te proberen deze zo veel mogelijk buiten het zicht te plaatsen. Dit betekent niet dat je de zwembadwarmtepomp moet ‘verstoppen’, waardoor je er moeilijk bij kunt. Voor het winterklaar maken van de pomp en het voeren van het nodige onderhoud is het nodig om de pomp wel bereikbaar te houden.

Waarop letten bij het plaatsen van de zwembadwarmtepomp?

Zwembadwarmtepomp plaatsen

Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als het gaat om het plaatsen van de zwembadwarmtepomp. Zo is het belangrijk dat er voldoende luchtstroom aanwezig is. Alleen dan is de zwembadwarmtepomp in staat om de hoogst mogelijke efficiëntie te leveren. Met het oog op de afkoeling is het verstandig om de leidingen van de pomp zo kort mogelijk te houden. De zwembadwarmtepomp verwarmt namelijk alleen wanneer er extra warmte nodig is. Dit proces duurt langer wanneer de leidingen erg lang zijn.

Plaatsing van de zwembadwarmtepomp na het zandfilter

We hebben je een aantal tips gegeven met betrekking tot de juiste plaatsing van de zwembadwarmtepomp. Wil je een nieuwe zwembadwarmtepomp online bestellen? Dan kunnen wij je natuurlijk ook adviseren over de beste plaatsing van het specifieke model. Zorg er in alle gevallen voor dat de zwembadwarmtepomp voldoende luchtstroom heeft voor een optimale werking. Je plaatst de pomp na het zandfilter en deze gaat op een retourleiding naar het zwembad door middel van een bypass. Er zijn verschillende soorten zwembadwarmtepompen beschikbaar. Onze klantenservice kan je op basis van jouw voorkeursmodel adviseren met betrekking tot de plaatsing.

Direct online een zwembadwarmtepomp kopen

Het gebruik van een zwembadwarmtepomp is natuurlijk ideaal. De pompen werken het meest effectief wanneer de temperatuur van de buitenlucht 15 graden of meer is. Wil jij kunnen genieten van behaaglijk warm zwemwater en ben je op zoek naar de juiste zwembadwarmtepomp? Neem dan gerust een kijkje in ons ruime assortiment. Wij bieden je diverse varianten van verschillende merken, in meerdere prijsklassen. Bij iedere afzonderlijke pomp vind je alle relevante productinformatie. Wil je online een zwembadwarmtepomp bestellen, maar weet je niet goed welke je het best kunt kopen voor jouw zwembad? Neem dan contact op met onze klantenservice voor informatie en advies over de zwembadwarmtepompen.