De verschillende soorten zwembadwarmtepompen

Soorten zwembadwarmtepompen

De verschillende soorten zwembadwarmtepompen

Er zijn verschillende soorten zwembadwarmtepompen beschikbaar. Welke zijn nu het meest geschikt voor jouw zwembad, en waarom? ZwembadCompleet, onderdeel van CompleetShops, geeft je meer informatie over de verschillende soorten zwembadwarmtepompen. Daarnaast bieden wij je een gedegen advies. Wil jij direct een goede zwembadwarmtepomp bestellen? Dan kun je natuurlijk goed terecht in ons online assortiment.

Een elektrische zwembadwarmtepomp

Elektrische zwembadpompen worden ook wel elektrische weerstandsverwarmers genoemd. Deze zwembadwarmtepompen worden in de regel het meest gebruikt voor het verwarmen van kleine jacuzzi’s en therapiezwembaden. Voor het opwarmen van grotere zwembaden zijn zij eigenlijk niet goed geschikt. Het is namelijk zo dat deze zwembadwarmtepompen enorm veel energie verbruiken, waardoor het bij het verwarmen van grote zwembaden behoorlijk in de papieren gaat lopen. De aanschafprijs van deze zwembadpompen is relatief laag, maar de installatie en het gebruik zijn behoorlijk prijzig. Hierdoor is het zeker niet de meest voordelige optie.

Een step inverter zwembadwarmtepomp

Van de inverter zwembadwarmtepompen zijn er twee varianten, namelijk de step inverter en de full inverter. Een step inverter zwembadwarmtepomp kan op de volledige capaciteit werken, maar deze kan ook werken op een kwart en op driekart van deze capaciteit. Daarnaast is het mogelijk om de step inverter zwembadwarmtepomp in te stellen op de gewenste energiezuinige stand. Hiervan zijn er twee beschikbaar. Met een step inverter zwembadwarmtepomp kun dus besparen op de energiekosten. Gemiddeld gaat het om een besparing van 30 procent.

Een full inverter zwembadwarmtepomp

zwembad verwarming warmtepomp

Full inverter zwembadwarmtepompen zijn optimaal energiezuinig. Deze pompen kunnen traploos worden ingesteld tussen minimaal 25 procent van de capaciteit en maximaal 100 procent. Hierdoor heb je de werking voor een heel groot deel zelf in de hand. De energiebesparing is dan ook aanzienlijk wanneer je kiest voor een full inverter zwembadwarmtepomp. Gemiddeld is de besparing 60 procent, dubbel zo veel dan met de step inverter zwembadwarmtepomp.

De beste optie: een lucht/water zwembadwarmtepomp

Voor het opwarmen van het zwembad adviseren wij je gebruik te maken van een zogenaamde lucht/water zwembadwarmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van de buitenlucht voor het opwarmen van het zwemwater. Door middel van een ventilator wordt warmte uit de lucht gehaald en vervolgens gebruikt om het water op te warmen voordat het weer terug het zwembad in stroomt. Deze zwembadwarmtepomp maakt ook gebruik van elektriciteit, maar veel minder dan een pomp die uitsluitend op elektriciteit werkt. Je krijgt met deze zwembadwarmtepomp 4 tot 6 keer meer warmte terug voor 1 kW elektriciteit dan het geval is bij een pomp die volledig op stroom werkt.

Wil jij een lucht/water zwembadwarmtepomp bestellen?

Wij adviseren je gebruik te maken van een lucht/water zwembadwarmtepomp, eenvoudigweg omdat deze variant je de meeste voordelen oplevert in combinatie met een minimale belasting van het milieu. Binnen ons assortiment kun je diverse lucht/water zwembadwarmtepompen vinden. Bestel eenvoudig online of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies over deze zwembadwarmtepomp.