Zwembad onderhoud voor een langere levensduur

blog Zwembad onderhoud voor een langere levensduur

Je kunt bij ZwembadCompleet natuurlijk diverse zwembadpompen en –filters kopen voor het nodige zwembad onderhoud. Zo zorg je er gemakkelijk voor dat het water in je zwembad lekker schoon blijft. Dit betekent helaas niet dat het daarmee klaar is. Kleine kalkdeeltjes en andere vuiltjes kunnen zorgen voor een verstopping van het filter. Daarnaast gaat er natuurlijk vuil ophopen in het filter. Het is daarom aan te raden om het zwembadfilter eens per week schoon te maken voor een goed zwembad onderhoud.

Gebruik goede producten voor desinfectie

Schoon zwembadwater is een must, niet alleen voor je eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor een optimaal zwembad onderhoud. Het is daarom goed om gebruik te maken van de juiste middelen op het gebied van desinfectie, zodat je zorgt voor hygiënisch schoon zwemwater. Veel mensen kiezen ervoor om gewoon chloor toe te voegen aan het water. In de basis is dit veilig. Heb je niet altijd chloor van hetzelfde merk? Gebruik dan liever geen chloor. Door verschillende merken of soorten chloor met elkaar te mengen kunnen er onveilige reacties ontstaan.

Leeg het zwembad niet in de winter

Veel mensen denken dat het leeghalen van het zwembad voor de winter goed is voor een optimaal zwembad onderhoud. Niets is minder waar. Het is veel verstandiger om het zwembad ook in de winter gewoon gevuld te laten. Waarom? Om meerdere redenen. Op de eerste plaats is het zo dat het water zorgt voor een goed gewicht en daarnaast wordt er voldoende tegendruk gegeven. Wanneer het zwembad in de winter leeg wordt gehaald, dan komt het voor dat de bevroren grond zo hard tegen de wanden van het zwembad gaat drukken dat deze het begeven. Uiteraard is het wel belangrijk dat je voorkomt dat het zwembadwater bevriest.

Zwembad onderhoud van Zwembadcompleet.nl

Zwembad onderhoud door middel van waterwissel

Voor een goed zwembad onderhoud en het behoud van gezond zwemwater is het goed om te zorgen voor waterwissel. Dit betekent dat je in de zomer wekelijks zorgt voor het vervangen van ongeveer 5 procent van het zwemwater door vers water. Dit voorkomt dat er zouten op gaan hopen in het zwembad. Natuurlijk helpt het ook om het zwembad goed af te dekken met een hoogwaardige afdekking.

 

Advies en tips voor goed zwembad onderhoud

Je kunt alles voor een goed zwembad onderhoud online bestellen in onze webwinkel. Door te zorgen voor een optimaal zwembad onderhoud kun je langer genieten van je zwembad. Daarnaast zorgt het natuurlijk ook voor gezond zwemwater, wat vanzelfsprekend ook heel belangrijk is. Wil jij advies of tips voor een optimaal zwembad onderhoud? Onze klantenservice vertelt je graag meer!