Vitrosphere glasparels voor de beste filtratie

glasparels Vitrospehere

Glasparels van de meest zuivere soort dat is de beste omschrijving voor Vitrosphere. Het merk zorgt voor een revolutie op het gebied van waterzuivering voor zwembaden. De glasparels worden door een geheim recept gemaakt door een glasblazerij die de parels voorziet van een nano-coating. Dit staat garant voor kristalhelder zwembadwater van een optimale kwaliteit. De glasparels hebben uitzonderlijke goede terugspoel (backwash) resultaten. Zwevende afvalstoffen in je zwembadfilter worden volledig verwijderd en de glasparels worden helemaal schoon en blijven effectief.

Hygiëne

Doordat de Vitrosphere glasparels een glad en gesloten oppervlak hebben komen er geen bacteriën en algen in het filtermateriaal. Door de structuur van de parels wordt kiemvorming in je zwembadfilter voorkomen. Andere reinigingsmiddelen die je gebruikt kunnen nu nog beter hun desinfecterende werking doen. Het gevolg is zelfs dat je minder zwembadchemicaliën nodig hebt waarmee de glasparels zich op den duur gaan terugverdienen.

Gezondheid

De glasparels bevatten geen 'vrij kristallijn kiezelzuur', in water oplosbare bestanddelen en metalisch ijzer. Bij de productie van de glasparels ontstaan geen fijnstoffen die mogelijk schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Vooral bij het vervangen van het filtermateriaal in je (zand)filter is dit enorm belangrijk om te weten!

Milieu en glasparels

Vitrosphere produceert volgens strenge ISO, DIN en SAE normen. Het product wordt vervaardigd uit 100% gerecycled, zuiver natronglas. Omdat de desinfectiemiddelen verminderen kunnen worden (b.v. chloor) en de nagenoeg onbegrensde levensduur van de glasparels draagt het merk bij aan de bescherming van ons milieu. De duur van het terugspoelen van je zwembadfilter kan ook aanzienlijk worden teruggebracht wat een energie- en waterbesparing als gevolg heeft.

Duurzaamheid

Bij goed gebruik en onderhoud hebben de glasparels een onbegrensde levesduur! Dit in tegenstelling tot filterzand dat gemiddeld 4-7 jaar meegaat. Door de speciale vorm, geringe weerstand en krachtige filterwerkingn van Vitrosphere Nano kan het filtermateriaal met maximaal 70% worden gereduceerd.

Efficiënt

Dankzij de uitstekende eigenschappen en het geringe gewicht reduceert Vitrosphere Nano glasparels de beginbehoefte aan fitlermateriaal met circa 25%. De hoeveelheid chemicaliën zoals zwembadchloor kan tot een minimum worden beperkt. Doordat de glasparels zeer licht zijn kan eht vermogen van je zwembadpomp tot een minimum worden bepertk. Dit levert weer een energiebesparing voor je zwembadpomp op.

glasparels vitrosphere

Glasparels van Vitrosphere bestellen?

De glasparels zijn leverbaar in 20kg zakken en er is een verschil in glasparels 0.4 - 1.2 mm (meest verkocht) en de 1.2 - 2.5 mm